Obsah

irop

Na základě výběrového řízení byla uzavřena dne 27. 3. 2019 smlouva o dílo se společností BIS, a.s. Staveniště bylo převzato 29. 3. 2019. V rámci této realizace došlo k odstranění přístřešku ve dvoře, místo kterého byla vybudována přístavba dvoupodlažního objektu se sedlovou střechou. V rámci stávajícího objektu čp. 111 byla provedena rekonstrukce části, ve které vznikl mezonetový byt. Na základě těchto stavebních prací vznikly 4 bytové jednotky o velikosti 3+kk a 2+kk, z nichž jeden je pro osoby se sníženou možností pohybu i orientace.

Obvodové zdivo a nosné střední zdi přístavby byly provedeny z broušených cihelných bloků. Příčky v přízemí přístavby jsou z broušených cihelných příčkových bloků. Ve výších podlaží všech bytů jsou sádrokartonové příčky s izolační výplní. Mezibytové příčky vyšších podlaží jsou na dvojité podkonstrukci s 2x vysokopevnostní deskou. V přístavbě bylo zdivo v 1.NP a 2.NP ukončeno železobetonovým věncem. Krytina byla zvolena pálená Bobrovka 180x380 mm skládaná do korunového krytí. Nová okna a vikýře jsou dřevěná, v přístavbě byla osazena střešní okna s roletou. V nově vzniklých prostorách byly provedeny omítky vápenné, štukové. V místě původního průjezdu v 1. nadzemním podlaží byla u některých nosních zdí provedena jejich sanace. Vnitřní malířské nátěry byly provedeny otěruvzdornými nátěry propustnými pro vodní páry. Vnitřní dveře  s požární odolností byly osazeny do požadovaných obložkových zárubní. V prostorách objektu byly použity materiály na podlahy: PVC - pokoje, obývací pokoje s kuchyňským koutem, zatímco ve zbylých místnostech keramická dlažba (v bezbariérovém bytě je dlažba s protiskluznou úpravou). Všechny místnosti byly vymalovány bílou barvou. Každý ze 4 bytů je vybaven: WC, umyvadlem, vanou nebo sprchovým koutem, kuchyňskou linkou s varnou deskou a troubou.

 Barevnost fasády přístavby byla řešena v béžové barvě s tmavě béžovým soklem.

Tento projekt byl ralizován za finanční podpory EU, prostřednictvím nástroje ITI (Integrované teritoriální investice) plzeňské metropolitní oblasti (http://iti-plzen.cz/zakladni-informace/iti/).

Z finančního hlediska byly celkové náklady na rekonstrukci objektu necelých 11,2 mil. Kč, z toho byla poskytnuta dotace ve výši 4 239 000 Kč.